15 yaşındaki motokuryenin ölümüne sebep olan sanığa 6 yıl 3 ay hapis

15 yaşındaki motokuryenin ölümüne sebep olan sanığa 6 yıl 3 ay hapis
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.03.2024
Düzenleme: 25.03.2024 14:02
0
A+
A-

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de 15 yaşındaki motokuryeye çarpıp ölümüne sebep olan sanık E.D. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, 24 Haziran 2023 tarihinde gece saatlerinde Sivas Bulvarı üzerinde meydana geldi. Başka bir araçla yarış halinde olduğu iddia edilen E.G. (25) 15 yaşındaki çiğ köftecide motokurye olarak çalışan M.A.Z’nin elektrikli motosikletine çarptı. Kazadan beş gün önce moto kurye olarak çalışmaya başlayan M.A.Z. olay yerinde hayatını kaybetti. Talihsiz gence çarpan E.G ise gözaltına alındı. Hayatını kaybeden M.A.Z. bugün Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniköy’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken E.G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KAZANIN KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ
Bugün 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık E.G. M.A.Z’nin annesi Y.Z., babası H.Z. ile sanık avukatı katıldı.
M.A.Z.‘İN ANNESİ Y.Z: OĞLUMU ÇOK ÖZLEDİM
Mahkemede konuşan M.A.Z’nin annesi Y.Z., “Oğlumu çok özledim” dedi Babası H.Z. ise, “Sanık yavaş gittiğini söylüyor. Şahıs çok hızlıydı” dedi.
TUTUKLU SANIK E.G.:YARIŞMIYORDUM, PİŞMANIM
Mahkemede söz alan tutuklu sanık E.G., “Ben 80-90 ile gidiyordum. Pişmanım. Yarışmıyordum. Affınıza sığınıyorum” dedi. Sanık ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan asli kusurlu olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk halinin devamına karar verildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.