Bilim insanları kan basıncını düşürmek için ideal kahvaltı ürününü seçtiler

Bilim insanları kan basıncını düşürmek için ideal kahvaltı ürününü seçtiler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.12.2021
Düzenleme: 09.12.2021 13:10
4
A+
A-

Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden bilim adamları, günlük yoğurt tüketiminin hipertansiyon geliştirme riskini azalttığını ve halihazırda buna sahip olanlar için kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu bulmuşlardır.

Çalışmanın sonuçları International Dairy Journal’da yayınlandı.

Küresel olarak, bir milyardan fazla insan hipertansiyondan muzdarip. Kalıcı yüksek tansiyon, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç için önemli bir risk faktörüdür.

Güney Avustralya Üniversitesi’nden araştırmacılar, Maine Üniversitesi’nden meslektaşlarıyla birlikte yoğurt tüketimi, kan basıncı ve kardiyovasküler hastalık risk faktörleri arasındaki ilişkiyi inceledi. 1974’ten beri Maine, Syracuse’da yürütülen Maine-Syracuse Boylamsal Çalışmasına katılan 915 yetişkinin verilerini kullandılar. Çalışma, başta hipertansiyon olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar için çoklu risk faktörlerinin araştırılmasına ayrılmıştır.

Yazarlar, katılımcıların diyet kalıplarını tıbbi parametreleriyle karşılaştırarak, yoğurt tüketiminin hipertansiyonlu kişiler de dahil olmak üzere daha düşük kan basıncı ile ilişkili olduğunu buldular.

“Yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık için bir numaralı risk faktörüdür, bu nedenle onu azaltmanın ve düzenlemenin yollarını aramak önemlidir. Süt ürünleri, özellikle yoğurt, onu düşürebilir. Bunun nedeni, içerdikleri çok sayıda faktördür. Kan basıncının düzenlenmesinde rol oynayan kalsiyum, magnezyum ve potasyum da dahil olmak üzere mikro besinler. Yoğurt özellikle ilginç çünkü kan basıncını düşüren proteinlerin üretimine katkıda bulunan bakterileri de içeriyor “diyor ilk yazar, Dr. Alexandra Wade , Güney Avustralya Üniversitesi’nden bir basın açıklamasında. ).

Çalışmanın sonuçları, ara sıra az miktarda yoğurt tüketiminin bile hipertansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürebildiğini gösterdi. Ve düzenli olarak yoğurt tüketenlerin kan basıncı değerleri, bu ürünü diyetlerine dahil etmeyenlere göre neredeyse yedi puan daha düşüktü.

Yoğurt tüketim verileri, bir gıda sıklığı anketi kullanılarak toplanmıştır. Normal kan basıncının bir göstergesi olarak, araştırmacılar 120/80 milimetre cıva değerini aldı ve 140/90 ve daha fazlası yüksek kabul edildi.
Kan basıncına ek olarak, araştırmacılar katılımcıların toplam kolesterol, yüksek ve düşük yoğunluklu lipoproteinler, glikoz, trigliseritler ve plazma homosistein düzeylerini izlediler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.