İSTKAYDER Başkanı Şahin: “Kayseri Büyükşehir Belediyesi bizi yalnız bıraktı”

İSTKAYDER Başkanı Şahin: “Kayseri Büyükşehir Belediyesi bizi yalnız bıraktı”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.11.2023
28
A+
A-

KAYSERİ (1HA-ÖZEL)- 7 ile 11 Aralık tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da yapılması planlanan ancak dün alınan karar sonrasında iptal edilen Kayseri Tanıtım Günleri Etkinliği hakkında konuşan İSTKAYDER Başkanı Fikret Şahin, “Bu yıl ikincisini düzenlemeyi planladığımız Kayseri Tanıtım Günleri ile alakalı, Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etmiştik. İlk süreçlerde olumlu geri dönüşler aldık. Ekim ayında İBB’den ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından başka bir organizasyon firmasına yetki verildiği’ bilgisi ulaştı bize. İBB, dernekler üzerinden bu organizasyonları gerçekleştirdiği için bu firmaya organizasyonu tahsis edemiyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tutumundan ötürü arada kaldıkları için ne derneğimize ne de diğer firmaya organizasyonu tahsis edemediler” dedi.
İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (İSTKAYDER) Başkanı Fikret Şahin, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Konuşacaklarımız Var’ programına katılarak moderatör Salih Zeki Çetin ve Melih Kamış’ın sorularını yanıtladı. 7 ile 11 Aralık tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da yapılması planlanan ancak dün alınan karar sonrasında iptal edilen Kayseri Tanıtım Günleri Etkinliği hakkında konuşan İSTKAYDER Başkanı Şahin, “Bu yıl ikincisini düzenlemeyi planladığımız Kayseri Tanıtım Günleri ile alakalı, Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etmiştik. İlk süreçlerde olumlu geri dönüşler aldık. Ekim ayında İBB’den ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından başka bir organizasyon firmasına yetki verildiği’ bilgisi ulaştı bize. Bu firma, ayrıca gelirlerini öğrencilere burs olarak verdiği bilgisi de ulaştı. Söz konusu firmayla ilk süreçlerde görüştük, olumlu bir geri dönüş aldık ancak daha sonrasında ulaşamadık. İBB, dernekler üzerinden bu organizasyonları gerçekleştirdiği için bu firmaya organizasyonu tahsis edemiyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tutumundan ötürü arada kaldıkları için ne derneğimize ne de diğer firmaya organizasyonu tahsis edemediler. Diğer firmayla yaptığımız son görüşmede de ‘beraber yapalım ve birbirimizi destekleyelim ancak kazanılacak gelirleri öğrencilere destek olarak sağlayacağınıza dair bize taahhüt verin’ dedik. Fakat firma bu taahhüdü vermeye yanaşmadı ve bizlere geri dönüş sağlamadılar. 7 Kasımda bir otelde İl Kültür Müdürlüğü ve Valilik koordinatörlüğündeki toplantıda Kayseri Tanıtım Günleri’ne katılmama kararı açıklandı. Kimseyi de suçlamak istemiyoruz ama firmayla anlaşamadığımız için oradan da öyle bir karar çıkarıldı diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi de bize geri dönüş sağlamadı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere hiç bilgi vermeden bu firmaya yetki vermesi bizleri en çok üzen noktaydı” şeklinde konuştu.
‘EN BÜYÜK TEPKİMİZ, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE’
Bu etkinliğin bir organizasyon firmasına değil; dernekler üzerinden yürütülmesi gerektiğini yineleyen Başkan Şahin, “Bizim bu etkinlikle, faaliyetle alakalı hiçbir çıkarımız, beklentimiz yoktur, bizler zaten 12 yıldır İstanbul’da faaliyet gösteriyoruz. 12 yıldır da hem kendi üyelerimizin hem de hayırseverlerimizin yardımlarıyla hem de öğrencilerimize burs sağlıyoruz. Bizim en büyük tepkimiz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu noktada habersiz bir şekilde farklı bir firmaya yetki vermiş olmasıdır. Bu yetki bizlere ya da diğer Kayseri Federasyonu’na verilmeliydi fakat bir organizasyon firmasına verilmesi bizleri üzdü. Belediyeler ve Valilik de katılmayacaksa burada ayrıyeten bizim etkinlik düzenlememizin de bir anlamı yok, amacımız zaten belediyelerimizin ve valiliğimizin destekleriyle de buluşturabilmekti. 12 yıldır verdiğimiz bir emeğimiz var, böyle olmamalıydı. Söz konusu firmaya yetki verilecekse dahi en azından öncesinden bizlere bilgi verilmeliydi. Bu durumu ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden duymamamız gerekiyordu” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.